Asnjë ditë pushteti i Partisë Demokratike i Shqipërisë dhe Sali Berisha nuk e kanë përkrahur UÇK-në (27)

10 gusht 10:29

Shkruan: Kudusi Lama

Nëse ka njeri që i beson këto që lexohen më lart, le t’i besojë. Por që të bien shpifjet deri në nivele të tilla, saqë ata që kanë mbi 200 banka ku pastrojnë paratë dhe që kanë fuqinë të grumbullojnë mbi një miliard dollarë në vit, të arrijnë deri në vjedhjen e xhepave të qytetarëve, këtë mund ta besojë vetëm ai që do, siç është zotëri Marty ose dikush që thjesht ka dëshirë ta shtojë grumbullin e shpifjeve dhe të akuzave për shqiptarët.

“Në punët e kontrabandës së njerëzve, shqiptarët kontrollojnë p1otësisht transferin (transportin tranzit) nëpërmjet Ballkanit drejt Greqisë, duke shfrytëzuar rrugëkalimet me të cilat bëjnë kontrabandën e drogës në vendin e përmendur. Mafia shqiptare ka vendosur lidhje të ngushta me kriminelët turq, afrikanë dhe italianë për punët me emigrantët ilegalë, të cilët i shfrytëzojnë përkohësisht si korrierë për mbartjen e drogës. Përveç shtetasve të Shqipërisë dhe shqiptarëve të Kosovë – Metohisë, bëhet kontrabandë edhe nga migrantët nga Turqia, Pakistani, Sri Lanka, Kina dhe vende të tjera”.[1]

Çudi, edhe deri në Pakistan e në Kinë kanë arritur shqiptarët të trafikojnë drogë e njerëz për t’u hequr organet apo për ushqim, nuk dihet pse, paskan arritur të shfrytëzojnë edhe “kriminelët turq, afrikanë dhe italianë për punët me emigrantët ilegalë, e njëkohësisht si korrierë për mbartjen e drogës”, dhe nuk paskan arritur të shfrytëzojnë asnjë serb për këtë çështje se vetëm serbët dhe Dick Marty janë njerëz të pastër, qytetar, të ndershëm, humanë (s’ka gjë se vrasin me dhjetëra mijëra qytetarë, fëmijë, gra e pleq, pa bërë asnjë faj), vizionar dhe modern, por që po u prishin shumë imazhin shqiptarët të cilët sipas tyre janë të gjithë pa përjashtim të kriminalizuar, ndoshta për të pastruar shoqërinë nga kriminaliteti e nga kriminalizimi Serbia ka tentuar t’i zhdukë të gjithë.

“Shqipëria është qendra më e madhe në pastrimin e parave dhe tregtinë e drogës në Ballkan. Paratë e fituara me tregtinë e drogës janë kanalizuar nëpërmjet skemës piramidale të kursimit, falimentimi i të cilës, në vitin 1997, çoi deri në shqetësime drastike politike në këtë vend, në këtë kohë, i dha mundësi narkomafias shqiptare që të zhvillonte punën e saj deri në përmasa të pabesueshme”.[2]

A i lexon shteti shqiptar këto shpifje të ndyra të Serbisë? A ka aq kohë sa të bëjë një padi për shpifje të tilla që vërtetë ia ndyjnë imazhin në botë? Dy rrugë ka, kur të akuzojnë: ose duhet të qëndrosh fortë e të pastrosh veten publikisht dhe përballë akuzuesit, ose e dyta, duhet të pranosh publikisht se je kriminalizuar dhe nuk të mbetet tjetër veçse të kërkosh të ndëshkohesh botërisht për atë që ke bërë. Cilën duhet e do të bëjë Shqipëria? Nuk besoj se ka pasur e ka kohë të merret me shpifjet e serbëve, sepse po lodhet shumë duke shpifur për vetveten. Turp.

“Lidhja e terrorizmit dhe e krimit të organizuar në Kosovë – Metohi u vendos nën ndikimin e fuqishëm të faktorëve të caktuar politik në Republikën e Shqipërisë, të dyshuar në korrupsion dhe lidhjen me strukturat kriminale. Është e rëndësishme e dhëna se ekspansioni i UÇK-së ndodhi në periudhën e pushtetit të Sali Berishës, të cilit iu atribua “toleranca” ndaj kontrabandës së narkotikëve, aq me tepër që udhëheqësi i Partisë Demokratike, edhe tani, mban lidhje të forta me Hashim Thaqin”.[3]

Asnjë ditë pushteti i Partisë Demokratike të Shqipërisë dhe Sali Berisha nuk e ka përkrahur UÇK-në, pasi ishin të orientuar në zgjidhjen paqësore të çështjes së Kosovës. Duhet thënë se pikërisht për këtë është pranuar tashmë që edhe vetë Hashim Thaçi do të ishte i arrestuar në Shqipëri në vitin 1996, pikërisht si një luftëtarë dhe udhëheqës në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Kështu që çdo tentativë shpifëse për të lidhur Hashim Thaçin dhe Sali Berishën si bashkëpunëtorë në krimin e narkotrafikës dhe të terrorizmit në atë periudhë, duke ardhur në ditët e mëvonshme për lidhjet që ata kanë pasur dhe duhet të kishin si udhëheq[s të dy shteteve shqiptare është shpifje e ultë.

“Grupet që merren me krimin e organizuar në Republikën e Shqipërisë, në një masë të rëndësishme ndikojnë në vendimet e qeverisë dhe të partive politike. Në qytetin e Shkodrës dhe në rrethinat në një organizatë jashtë ushtrie të tregtarëve shqiptarë me drogë dhe me armë disponojnë pajisje më moderne se sa ushtria shqiptare. Mafia shpesh ndihmon individët të fitojnë pozita në pushtet, por kur vijnë në pozitë të fuqishme i shfrytëzon ata, që të mund të kontrollojnë punën e organeve shtetërore, para së gjithash të policisë, dhe të realizojnë privilegjet”.[4]

Unë nuk marr përgjegjësi të pastroj shtetin shqiptar, por që Serbia të dijë se në Shqipëri ka organizata kriminale që janë më të fuqishme se ushtria shqiptare, më duket një shpifje e trashë. Megjithatë unë e di se serbët këtë do të bëjnë dhe do të lëshojnë edhe të tilla të trasha, thua se këto lloj organizatash i furnizon pikërisht Serbia, por edhe sikur t’i furnizojë do t’u ishte dukur tymi diku. Prandaj edhe këto nuk duhet të merren seriozisht nga askush. Por ja që është dikush që i merr seriozisht dhe ia reklamon Këshillit të Evropës si të vërteta, të studiuara e të stërstudiuara, që duhet të bëhen shkak për të nxjerrë përfundime se vetëm nëpërmjet një gjykimi ndërkombëtar mund të sqarohen.

 

“Emigracioni shqiptar në Zvicër, Gjermani, Belgjikë, Holandë si dhe në SHBA, ka vepruar nëpërmjet shumë organizatave ilegale ekstremiste, të cilat i kanë rekrutuar shqiptarët dhe i kanë dërguar në Kosovë – Metohi për të hyrë në UÇK, ndërsa disa janë organizuar në territorin e vendeve të lartpërmendura dhe në Shqipëri, në qendra për stërvitjen ushtarake dhe terroristike tashmë të personave të rekrutuar”.[5]

Po të ishin rekrutuar njerëz me pahir për të shkuar në përbërje të UÇK-së e për të luftuar në Kosovë, ato shtete që përmenden si, Zvicra, Gjermania, Belgjika, Holanda apo edhe ShBA-të, do të kishin mbajtur qëndrime shumë të ashpra, nuk besoj se Serbia mendon se edhe atje nuk funksionon shteti, siç mendon dhe deklaron për Shqipërinë dhe Kosovën, për të cilat jemi mësuar se i kemi dëgjuar me mijëra herë duke filluar nga Ilia Graçanini, Nikolla Pashiçi e deri në ditët tona. Por unë di se atje në ato shtete të respektuara, shteti është shumë funksional dhe nuk besoj se kanë nevojë të marrin mend në Serbi, pasi edhe nuk do t’u vlenin se Serbia njeh vetëm veten e ato janë shtete që përveç vetes njohin, vlerësojnë e respektojnë edhe të tjerët. Por unë për këtë periudhë kur në Kosovë vinin luftëtarë në radhët e UÇK-së nga këto shtete e edhe nga shtete të tjera, do t’u rekomandoja serbëve t’u kthehen medieve të kohës, gazetave, radiove dhe televizioneve, për të parë se si janë përcjellë ata luftëtarë për në vijat e frontit jo vetëm nga shqiptarët por edhe nga qytetarë të tjerë të shteteve prej nga janë nisur. Duhet serbët dhe zotëri Marty t’i shikojnë ato kohë nëpërmjet medieve për të parë se si “janë detyruar” djemtë dhe vashat për të ardhur në radhët e UÇK-së në frontet e luftës.

Kujtoi në këtë moment një vajzë që erdhi në UÇK nga Gjermania dhe që ishte e martuar me një gjerman. Kur më tregoj se nga vinte dhe se ishte e martuar me një gjerman e pyeta: – A të lejoj bashkëshorti të vish në luftë, apo nuk e ke pyetur fare? – E kam pyetur – mu përgjigj – i thash se dua të shkoj në luftë, pasi vendi im po lufton të çlirohet nga pushtimi. Ai mu përgjigj: – po të ishte në luftë Gjermania unë do të kisha shkuar me kohë. Kështu më erdhi leja nga bashkëshorti që të vij në luftë.

Më ka mbetur në mendje prej asaj kohe ky episod dhe po e tregoj në këtë reagim, pasi është një tregues i veçantë i qytetarisë gjermane dhe i shprehjes së dashurisë ndaj atdheut. E të gjithë ata djem e vasha që kanë ardhur në luftë në radhët e UÇK-së nga vendet e Evropës e nga Amerika kanë secili një histori të tillë qytetarie e dashurie për të treguar dhe askush nuk ka histori për të treguar për krime e trafikë, për detyrime e kërcënime, për shtije e blerje, sepse nuk ka pasur dukuri të tilla në ato kohë të krenarisë kombëtare shqiptare.

Veprimtaria e emigracionit shqiptar shikohet në grumbullimin e mjeteve të rëndësishme financiare, të domosdoshme për furnizimin e grupeve terroriste me armatim e pajisje. Parat e mbledhura në mënyrë të organizuar, me dhënien e kontributeve të drejtpërdrejta për këto qëllime të caktuara, ose pagat, për gjoja për nevoja humanitare të popullsisë shqiptare. Mjetet e paguara nëpërmjet disa bankave ose me kanale ilegale hidhen në Shqipëri dhe në Kosovë – Metohi, por në disa raste paratë i mbartin korrierët që legjendohen me vizitën për familjen”.[6]

Nuk e kundërshtoj mënyrën e mbledhjes së mjeteve financiare në diasporë, se shqiptarët bashkatdhetarëve të tyre do t’u drejtoheshin për ndihmë, por vetëm duhet mbajtur në vëmendje se ato para nuk ishin për të financuar terrorizmin, sepse shqiptarët kurrë nuk kanë kryer vepra terroriste. Terrorizëm ka kryer Serbia që ka masakruar një popull të tërë deri në tentativë zhdukjeje. Por atij që nuk turpërohet prej krimeve të tij, nuk skuqet as kur shpif, qoftë edhe për viktimën e tij. E të tillë janë Serbia e serbët, por i tillë është edhe zotëri Marty që flet në emër të Evropës, për të treguar se si viktima e terrorizmit mund e duhet të jetë terrorist, realisht ashtu duhet trajtuar, se që të trajtoheshin shqiptarët si të kulturuar e modern duhet të mos lëviznin që t’i prisnin në qafë serbët nga i pari tek i fundit. Të lumtë zotëri Mart – Evropiani.

“Ne vendet e lartpërmendura, pjesëtarët e emigracionit shqiptar i janë ekspozuar torturës së anëtarëve të mafies shqiptare me të cilët janë detyruar me forcë të bashkëpunojnë dhe, në këtë mënyrë, ndihmojnë terrorizmin në Kosovë – Metohi dhe në Maqedoni”.[7]

Ku janë ata shqiptarë që janë ankuar tek serbët se janë keqtrajtuar nga bashkëkombësit që të bëhen pjesë e mafies shqiptare, që për çudi paska pushtuar gjithë botën e nuk paska mundur të depërtojë në Serbi? Turp të kenë ata struktura të mafies shqiptare që shkojnë e bëjnë si të duan në shtete të dobëta si ShBA-të, Kanadaja, Gjermania, Franca, Italia, Kina, etj., e nuk guxojnë të prekin të paprekshmen, të fuqishmen, liderin e të gjitha shteteve të botës, më të fortën Serbinë. Po pati forcë mafia shqiptare mos të merret me shtete të lodhura si ata që përmendëm më lartë por të kthejnë shikimin nga Serbia po patën guxim.

“Fuqia e mafies shqiptare është bazuar në bindjen e fiseve, përkatësisht të vëllazërive. Grumbullimi i fiseve, shpesh deri 20 përbënë brezin mafioz, komandanti (prijësi) i të cilit është njëherazi edhe udhëheqës politik”.[8]

[1] Obiliç, Millosh, “Engjëjt e zinj të skëterrës kosovare”, “dosjet sekrete”, Beograd, 2004, faqe 43, botimi serbisht

[2] Po aty faqe 45

[3] Po aty faqe 45

[4] Po aty faqe 45

[5] Po aty faqe 47

[6] Po aty faqe 47

[7] Po aty faqe 47

[8] Po aty faqe 47

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Partnerët e koalicionit qeverisës, LDK-ja dhe AAK-ja, nuk po mund…